een eigen plek

Na een zoektocht van 4 jaar, vonden we in de zomer van 2015 eindelijk de plek waar ik van had gedroomd. Ruim een hectare land, met een eigen bos, een weide voor de dieren, ruimte voor een moestuin en daarnaast nog voldoende ruimte om ons experiment om op duurzame wijze voedsel te gaan produceren uit te gaan voeren. Een circulaire economie op te zetten en alles waar we tot nu toe alleen nog maar van droomden te gaan realiseren. Een ware ideeenfontein knalde uit mijn hoofd.. Want alles leek ineens mogelijk.. En alles is best heel veel.

Maar naast allle wilde en minder wilde plannen, wilde ik vooral een plek maken op deze aarde, that made sense. To me. Want de wereld waarin ik leef, daar snap ik naarmate ik ouder word, steeds minder en minder van. Daarom vind ik het zo waanzinnig belangrijk om een plek te maken voor mijn kind en alle andere kinderen waar ik begrijp wat ik aan het doen ben. Want als ik begrijp wat een impact mijn daden hebben op mijn directe leefomgeving, dan zet dat mij in mijn kracht. Dus naast het feit dat deze plek van alles kan zijn/worden, wil ik vooral dat het een plek wordt van Liefde en waar het leven gevierd wordt.

Ik vond het reuze spannend!

Het manifesteren van deze droom is denk ik een van de allerspannendste dingen die ik ooit heb gedaan. Ik voelde me zo kwetsbaar en onzeker, omdat alles wat ik deed nieuw voor me was. Maar naast die kwetsbaarheid voelde ik ook een enorme kracht die bevestigde dat het gekozen pad, het juiste was.